Прихильники

23.02.21

Кожен її вірш - то окрема квітка в саду поезій!

 Леся Українка (Лариса Косач) – є однією з найзнаковіших осіб в українській літературі, якій 25 лютого виповнюється 150 років від дня народження, а її творчий доробок – невід’ємна спадщина нашого народу.

У шкільній програмі авторку часто презентують як доньку Прометея або за словами Івана Франка «єдиним мужчиною нашого письменства». Ми разом із учнями 5-Б класу Голопристанської ЗОШ№4 поглянули на життя Лесі Українки очима сучасного підлітка і переконалися: у них значно більше спільного, ніж може здатися зі шкільних підручників. Зібрали 10 фактів про Лесю, що наближують поетку до сьогоднішніх тинейджерів і створили інфо-постер для усіх охочих дізнатися більше про її життя і творчість.



Лариса Косач-Квітка була неповторна, багатогранна і талановита поетеса та драматургиня. До її ювілею у читальному залі Голопристанської бібліотеки-філії для дітей бібліотекарі створили книжкову виставку «Поетична квітка України» з вибраними «квітковими» цитатами поетеси, адже у поезіях Лесі зустрічається більш як сорок інтерпретацій образу-символу квітки. Вони стали невід’ємною частиною багатої образності її творів, надали їм оригінальності, барвистості, розмаїтості.

Іван Франко, оцінюючі її вірші, так охарактеризував їх: «Цвіти і зорі, зорі і цвіти…». З цим не можна не погодитися, бо ніхто з українських поетів ні до, ні після Лесі Українки не змальовував так багато квітів і не надавав їм такого значення. Кожен її вірш – то окрема квітка в саду поезій, а сама Леся Українка – справжня поетична квітка нашої прекрасної землі, вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, одною з найповнозвучніших струн душі українського народу.

Леся Українка любила природу настільки, що змогла виразити красу, ніжність і життєву силу цієї природи у слові. Її поезія і досі щедро розсипає квітки навколо... Завітайте до бібліотеки насолодитися пахощами квіткових творів Лесі Українки!


Немає коментарів:

Дописати коментар