Прихильники

23.04.21

Шафа з секретом

 Зазвичай у шафі зберігаються різноманітні речі, адже, як інформує Вікіпедія: шафа – вид меблів, призначений для зберігання речей. Та й тлумачні словники з цим погоджуються. Але… пропоную вам зовсім іншу шафу, яка нещодавно з’явилася у нашій бібліотеці завдяки жительці міста Гола Пристань, творчій і талановитій людині Ларисі Гордєєвій. Це – «Поетична шафа». І, як ви вже, напевно, здогадалися, наповнена вона віршами.

Збірка – однойменний літературний альманах – присвячена п’ятій річниці письменницько-музичного заходу «Поетична шафа», який об’єднує поетів, письменників, музикантів та інших поціновувачів творчості. Ця книга зібрала поетичні рядки 36 авторів, серед яких і наша містянка пані Лариса, перше знайомство з якою у мене відбулося у мережі Facebook, де ми стали друзями і я часто читала її поетичні рядки, раділа її здобуткам: диплому переможця у номінації "Легке перо" та, згодом, друку творів у колективній збірці "Мелодія закоханого серця". Тож не здивувалася, коли у березні з’явилися світлини з презентації збірки «Поетична шафа», де херсонські поети, а серед них і пані Лариса, читали свої вірші на ювілейній зустрічі. І це була для авторки хвилююча і радісна подія, адже саме ця збірка була першою, не дивлячись на те, що раніше публікувала свої твори у газетах «Голопристанський вісник» та «Рідна Пристань».

Було дуже приємно, коли авторка завітала до бібліотеки і подарувала цю збірку, щоб усі охочі могли познайомитися із сучасною поезією Херсонщини.

«Радію, коли мої рядки торкаються серця» - каже Лариса Гордєєва.  А я сподіваюся, що попереду будуть не лише колективні, але і авторські збірки поезій, які доторкнуться до багатьох сердець!

Світлана Ярова, завідуюча бібліотекою-філією для дітей м.Гола Пристань

Немає коментарів:

Дописати коментар