Прихильники

17.02.21

Читай новинки - знайомся з новими героями дитячих книжок

 Літературне знайомство «Нові герої дитячих книжок» відбулося у читальному залі бібліотеки для учнів 3-А класу Голопристанської ЗОШ№4. Саме найновіші книжки стали об’єктами дослідження юних читачів – кожен мав можливість познайомитися з книжкою сам на сам, визначити головного героя, а потім зробити коротку рекламу для інших.

У серійному виданні "Історії порятунку" автором якого є Люсі Деніелс, головна героїня Амелія допомагає тваринам разом із своїм новим другом Семом.
Один лише погляд на обкладинки книжок Ульріке Райленс про Пенні Пеппер, обіцяє неймовірне читання, а тим більш, коли відкриєш книжку і погортаєш сторінки. Адже купу дрібних деталей, зображених ілюстраторкою Лізою Генш, можна роздивлятися безкінечно і це, безперечно, приваблює в цьому виданні.
Ще одне видання з елементами графіки - "Щоденник Ніккі" автора Рейчел Рене Рассел - розповідь про дівчинку Ніккі, яка перейшла до нової школи, написана у вигляді щоденника дівчинки. Щоб дізнатися, які події в ньому описуються, варто прочитати книжки.
Айседора Мун - цілком особлива наполовину фея, наполовину вампірка. А книжки про неї привертають увагу своїми чорно-біло-рожевими ілюстраціями. Які ж пригоди чекають на героїню цієї книжки? Найрізноманітніші. Тому, просто необхідно познайомитися з маленькою дівчинкою, не такою, як всі.
Дорі - головна героїня книжки Еббі Генлон "Дорі та реальна справжня подруга". А ще її називають Дорі-шкода. Чи встрягне Дорі в халепу, пішовши до школи? Напевно, що так, але яка це буде халепа, дізнаєтеся, прочитавши про Дорі, її родину, її монстра, її фею-хрещену...
Відьма, що живе у вашому саду, шкодить чи допомагає? Наприклад, Петронелла - яблунева відьмочка з однойменної книжки Сабіни Штедінг влаштувала собі будиночок у звичайному яблуці. Вона була дуже наполохана, коли дізналася, що до будинку вселяється нова родина. Як розвиватимуться події? Як вплине на них злісний Чахлінг? Про все можна дізнатися в книжці.
А ось книжка про Мортіну. Дівчинку, але незвичайну. Бо Мортіна, створена італійською письменницею і художницею Барбарою Кантіні, дівчинка-зомбі, що має вірного пса на ім’я Смуток. Неймовірно страшенна і чарівна дитяча повість з чудовими авторськими малюнками у 4 книжках.
Маргіт Ауер написала цілу серію книжок під назвою "Школа чарівних тварин". Про те, що ж відбувається у цій школі, які таємниці розкриваються перед її відвідувачами, можна дізнатися, прочитавши книжки серії.
Філіп, Фло і Кароліна - це детективна команда "Локриця", що розслідує найрізноманітніші злочини. Приєднуйтеся до команди, запам’ятовуйте та зіставляйте факти, шукайте докази на малюнках-загадках, перш ніж продовжити гонитву за злочинцем на наступній сторінці кожної із книжок Юліана Преса "Знайди злочинця".

Квятковський - детектив, що полюбляє молоко та жуйки із детективної серії Юрґена Баншеруса "Справа для Квятковського". Якщо карколомні сюжетні повороти та харизматичні герої у вашому смаку -  гайда читати! Бо Квятковський починає розслідування!

Не менш захоплюючою і веселою здається книжка Вікторії Ледерман "До дошки піде Василькін!". Варто познайомитися з колекцією повчальних і цікавих історій з життя третьокласника. Утім читач знає цього героя добре: Василькін доволі схожий на всякого дев’ятирічного школяра!
А дивовижна історія про робовундеркінда Рокі з книжки А.Ністрат та А.Гюгінга "Рокі. Мій друг із серцем і гвинтиками" розповідає про небезпечну подорож під час якої трапляється чимало кумедного.
А вже про кумедності з Жахаськом з книжки Гжегоша Касдепке "Жахасько та інші ко(с)мічні оповідки і говорити не варто: хочете посміятися, то прочийтайте - вона просто ко(с)мічна!
Поєднати корисне і цікаве можна за допомогою книжки ТНіLO "Шерлок-молодший". Адже команда Шерлока Голмса П’ятого має проявити неабияку кмітливість, щоб не лише знайти втрачене, а й урятувати самих себе. Розслідуйте злочини, вивчайте англійську і читайте про справжню дружбу та неймовірні пригоди!
Ще одна детективна серія - "Пригоди "Чорної руки" Ганса Юргена Пресса. Ці захоплюючі книжки - для юних детективів, що мріють розплутати клубок загадкових подій та вивести на чисту воду лиходіїв!
Кумедні детективні пригоди скунса-розбишаки Флетчера та його команди, що розслідує химерні злочини й потрапляє у різні халепи, розповідає серія книжок "Флетчер" авторки Аньє Ціллат та ілюстратора Яна Бірка - читай, роздивляйся, насолоджуйся!
Отже, початок знайомству з новинками вже є! Попереду - нові відкриття, адже новинок ду-у-у-у-у-у-же багато!


Немає коментарів:

Дописати коментар