Прихильники

26.08.20

Патріотичний квест на набережній Голої Пристані

Квест для юних патріотів "Усе моє, все зветься Україна" відбувся за підтримки Голопристанської міської ради та міського голови Олександра Бабича в рамках святкування Дня Незалежності України.

Активними помічниками у проведенні квесту стали юні волонтери - учні Голопристанських шкіл. Саме вони стали "агентами", які зустрічали дві команди - "синіх" і "жовтих" - із цікавою інформацією з бібліотечних книжок про нашу державу та завданнями квесту.

На зупинці "Ми - українці" волонтер Женя Жук (Голопристанська ЗОШ№4) познайомив команду з книжкою А.Сокіл та О.Конечної "Моя країна - Україна". Завданням квестерів було довести, що вони - справжні українці.


Волонтер Віка Галецька (Голопристанська ЗОШ №1) зустріла гравців на зупинці "Кулінарні витребеньки". Вона порадила книжку письменників і видавців братів Капранових "Веселих свят!", у якій можна прочитати про свята, традиції, ігри, пісні, ремесла і святкові страви. А на "кулінарних пазлах", які склалися, учасники команд виявили улюблені українські страви.
 

Яким чином гарно пов'язати синьо-жовту стрічку дізналися квестери на зупинці "Українська символіка". Тут волонтери Альбіна Кулеба, Юля Вершибалко та Олена Кухаренко (Голопристанська гімназія) показали майстер-клас, а Альбіна ще й познайомила з 
книжкою "Створення української держави". Дівчатка наголосили, що наша історія, мова, символи - це те, що не дасть нам зникнути, як зникли інші народи.Тому варто з гордістю  носити прапорець або стрічку - символ нашого державного прапора.


Волонтер Настя Гаркуша (Голопристанська спеціалізована школа) на зупинці "Відомі українці" щиро і доброзичливо розповіла про книжку "Це зробила вона" - про незвичайних та надзвичайних жінок. 50 розповідей про жінок-українок, які здобули повагу і славу по цілому світу, які мріяли і досягли мети. Вона зазначила, що ці розповіді будуть корисні усім, але особливо тим, у кого є мрія, але є і сумніви в своїх силах, - варто прочитати цю книжку і, можливо, саме вона стане мотиватором для подальших дій і перемоги. А із завданням - впізнати відомих українців - наші гравці впоралися легко і просто.



 

На зупинці "Арт-майстерня по-голопристанськи" волонтер Вероніка Булюк (Голопристанська спеціалізована школа) порадила: щоб більше дізнатися про історію рідного міста, звертайтеся до путівника "Гола Пристань - місто мого серця" нашої письменниці-краєзнавця Марії Ярової і ви дізнаєтеся багато цікавих фактів про Голу Пристань і станете справжнім фаном-краєзнавцем. Завданням стало виготовлення символу нашого краю - віяла-кавуна.



Продемонструвати  свій інтелект та начитаність випало командам на зупинці "Вірю - не вірю".Тут волонтер Іра Чулкова (Голопристанська спеціалізована школа) прорекламувала книжку "500 найцікавіших запитань та відповідей про Україну". Вона зазначила, що тут можна знайти перевірену інформацію, доповнену ілюстраціями та цікавими фактами і провела блеф-тур для квестерів "Вірю - не вірю".



У давнину князі за сміливі вчинки та подвиги нагороджували героїв титулами та землями. Тож і команди за виконані завдання здобували "землі" - області нашої держави.

По закінченню маршрутів із здобутими "землями" та виготовленими своїми руками атрибутами - синьо-жовтими стрічками на грудях (як символ нашого державного прапора) та "кавуновими" віялами (безперечно символ нашого кавунового Голопристанського краю) команди зібралися на фініші. Саме тут вони зрозуміли, що для того, щоб наша Україна і надалі була незалежною, вільною і єдиною, необхідно об'єднатися і спільними зусиллями берегти її кордони і мову, плекати навколишню красу, вірити у її майбуття! Щиро сподіваємося, що діти, які увійшли в об'єднану команду "Майбутнє України", обов'язково знайдуть свої шляхи для розбудови та розвитку Батьківщини.

Усі учасники були нагороджені міським головою Олександром Бабичем під час святкового концерту, що проходив в цей же час в альтанці на набережній міста.

Р.S.: Наш маленький бібліотечний колектив щиро дякує небайдужим батькам і активним дітям-волонтерам за допомогу у проведенні квесту :) 



Немає коментарів:

Дописати коментар