Прихильники

11.12.20

Правознавство для школярів

 Виховання поваги до права і закону варто починати з якомога молодшого віку. Цьогоріч у нашій бібліотеці усі заходи Тижня права були об’єднані словами латинського прислів’я: «Якщо ти відступиш від права, то зіб’єшся зі шляху», а інформаційним забезпеченням усіх заходів стала книжкова виставка «Мапа правових знань» з найрізноманітнішими матеріалами стосовно права.

Бібліотекар Людмила Янчукова під час ігрової програми «Дитина під парасолькою закону» запропонувала учням 7-А класу Голопристанської ЗОШ №4 позмагатися у турах гри «Правознавчий словничок», «Історія права», «Ерудит», «Капітан» тощо. Діти давали відповіді на правові питання, розбирали різноманітні життєві ситуації, розгадували термінологічні головоломки.









Шестикласники Голопристанської ЗОШ №4 стали учасниками гри-мандрівки «Океаном прав». В ході розмови учні показали своє знання статей Конвенції про права дитини і продемонстрували його, визначаючи порушення або використання прав на прикладі казкових героїв. Ця зустріч наблизила дітей до знання їх прав і обов’язків і додала їм впевненості у вирішенні складних ситуацій.


Правова регата «Казки читаємо – права вивчаємо» запросила у мандри третьокласників Голопристанської ЗОШ №4. Школярі за допомогою казок, казкових героїв, казкових запитань, казкових речей поступово дізналися про права дитини, задекларовані у «Конвенції про права дитини».







Найменшими учасниками Тижня права стали другокласники Голопристанської спеціалізованої школи – їм було запропоновано тренінг-спілкування «Етикет на кожен день». Вони згадували ввічливі слова, навчилися знаходити вихід зі складних етичних ситуацій, розбиратися у гарних і поганих рисах і якостях людей, продемонстрували свою обізнаність в правилах гарної поведінки за столом, на вулиці, у школі.




Щиро сподіваємося, що діти засвоїли основні статті Конвенції та правила поведінки в суспільстві, дізналися багато нового та корисного про свої права та обов'язки завдяки ігровим моментам заходів, адже саме на зрозумілих прикладах іде засвоєння прав маленької людини, формування світогляду, поваги до особистості та суспільства і ніхто з них в майбутньому не зіб’ється зі шляху.

Немає коментарів:

Дописати коментар