Прихильники

17.12.21

Великі права маленької дитини


 З 6 по 10 грудня у нашій бібліотеці відбувся Тиждень права, під час якого школярі різного віку відвідали заходи правової тематики. Під час зустрічей бібліотекарі знайомили дітей з наявною літературою з права, що демонструвалася на книжковій виставці «Великі права маленької дитини».

У День Толерантності, зважаючи на те, що усвідомлення важливості виконання різних правил та норм поведінки в дитинстві впливає на виконання у майбутньому правових норм, для учнів 4 класу Голопристанської ЗОШ№4 відбувся етикет-турнір «Лицарі і дами». Учасники заходу занурилися в період  Середньовіччя, познайомившись із літературою про лицарів, визначили, яку людину у сучасному житті називають лицарем і, пройшовши віртуальне посвячення в лицарі, стали учасниками турніру з етикету, де згадали ввічливі слова, навчилися знаходити вихід зі складних етичних ситуацій, розбиратися у гарних і поганих рисах і якостях людей, продемонстрували свою обізнаність в правилах гарної поведінки за столом, на вулиці, у школі.











У День Декларації про права дитини учнів 4 класу Голопристанської спеціалізованої школи стали активними учасникам правових пазлів «Конвенція без секретів». Школярі за допомогою казкових історій, казкових запитань, казкових героїв, казкових речей, здобували частини пазлів. Здобувши і склавши їх усі, дізналися, що поки їм не виповнилося 18 років, вони – діти, але Конвенція ООН про права дітей гарантує їм безпеку і дотримання правових норм.





У День ігрових програм шестикласники Голопристанської ЗОШ№4 мали можливість взяти участь у правовому дартсі «Запитання Феміди». Діти давали відповіді на правові питання, розбирали різноманітні життєві ситуації, розгадували кросворд стосовно закону та права.










У День дитячого правознавства третьокласники Голопристанської спеціалізованої школи взяли участь у грі-мандрівці «Права казкових героїв», де, подорожуючи відомими з дитинства історіями, дізнавалися від героїв про те, що і в казках бувають порушення прав. В ігровій формі, згадуючи казки та користуючись підказками з книжок про права, діти навчилися визначати порушення прав. На завершення зустрічі кожен учасник отримав закладку з інформацією про права дитини.








Тож у рамках Тижня права з метою активізації творчої та пізнавальної діяльності учнів, виховання поваги до закону і прав людини, надання можливості учням презентувати набуті знання у нестандартних формах роботи та враховуючи важливість правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, книгозбірнею були проведені заходи, що спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання правових та загальнолюдських морально-етичних принципів, традицій. Оскільки основи дотримання поведінкових та правових норм закладаються на початкових етапах, то сподіваємося, що у подальшому житті юні громадяни України менше припускатимуться правових помилок, а чітке усвідомлення прав і виконання обов’язків гарантуватиме їхнє щасливе майбутнє. 

Немає коментарів:

Дописати коментар