Прихильники

20.12.21

Середньовіччя: лицарі і замки

 Запитайте будь-кого, хто такі лицарі, і ви, швидше за все, почуєте у відповідь, що це воїни, які носили важкі металеві обладунки та жили у кам'яних замках. А що ще? Звідки взялися лицарі? Чим вони відрізнялися від «нелицарів» – лиш тільки своїми обладунками? Можливо, було ще щось?

Ми пропонуємо вам унікальну подорож у світ лицарів, знайомство з їх життям, звичаями, і, звичайно ж, з необхідною приналежністю їхньої рицарської гідності – зброєю та обладунками. 

Знайомство з лицарями - це знайомство з історією: жорстокою і темною історією Середньовіччя. Розквіт лицарства припав на 12-14 століття, а з появою вогнепальної зброї, роль цих закутих в лати воїнів зійшла нанівець.

Чи носили лицарі бронежилети? Чи полюбляв суп Ґодфруа де Бульйон? Чи мали лицарі гармати? Перед вами 50 запитань про світ лицарів, до того ж одне незвичніше за інше! Запитання, ясна річ, трохи дивні, однак відповіді на них у книжці Жана-Мішеля Бію "50 дотепних запитань про лицарів" цілком серйозні, і вони допоможуть вам стати експертами в темі Середньовіччя, лицарів та замків. Ви дізнаєтеся багато нового про найвідоміших лицарів, видатні замки, лицарський кодекс честі, найнеймовірніші поєдинки і найруйнівнішу зброю... Усі тексти супроводжуються кумедними малюнками та чудовими реалістичними ілюстраціями.

Але у нас в Україні ще і впродовж 15-16 століття були лицарі - саме так називали козаків, слава яких лине і до наших часів. І про це все можна дізнатися в історичній інформіні "Середньовіччя: лицарі і замки".

Дитяча книжкова виставка «Лицарі без страху і докору» буде цікава юним читачам та їхнім батькам, тим більше, що можна не лише дізнатися купу цікавинок про лицарів, а й навіть на хвилиночку приміряти лицарські обладунки і залишити собі таке цікафе фото на пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар