Прихильники

10.09.21

Мандри бібліотечним містечком

 "Вітаю вас усіх малята, гарненькі хлопчики й дівчатка, в бібліотеці, Читай-місті, де тихо, затишно, врочисто!". Саме так зазвичай починається знайомство з бібліотекою у наших маленьких читачів, тому що, перше, що ми пропонуємо педагогам молодших класів і вихователям дитячих садків, це -екскурсія. Незважаючи на те, що форма зустрічі єдина для всіх читачів, екскурсія, звичайно, буває різною. Залежно від віку ми говоримо з дітьми не тільки про правила бібліотеки, а й про те, хто такий читач, про різноманіття книжкових видань, про те, чим цікавий кожен відділ бібліотеки.


Вересень розпочався мандрівкою Читай-містом для ватаги другокласників Голопристанської ЗОШ №1 (кл.керівник Марченко О.В.). Подорож незвичайним книжковим містечком розпочалася з віршованої екскурсії, де, у певний час, мандрівники опинилися як у казці - на роздоріжжі: в читальний зал доріжка прямо, «казок оселя» - то наліво, а «корабель знання» направо. Вирішили побувати скрізь, тому і дізналися, що колись давно у приміщенні бібліотеки була школа для моряків, а штурвал зі справжнього корабля допомагає… Що саме, дізнаєтеся, коли теж прийдете на екскурсію :)



























У «оселі казок» діти дізналися, що у бібліотеці майже все має свою бібліотечну назву. Наприклад, книжкові шафи – це стелажі, а бібліотечний стіл – кафедра. Бібліотекар розповіла, як правильно вибирати книжки на полицях, як стати читачем (записатися до бібліотеки), чому бібліотекарі знають, де шукати будь-яку книжку. А у читальному залі усі здивувалися, що виявляється, книжки і люди дуже схожі: і це книжковий секрет. А ще саме ці мандрівники виявилися дуже допитливими: хотіли побачити найстарішу книжку бібліотеки, дізнатися, чи дуже важка найтовща книжка, у якій півтори тисячі сторінок і дуже дивувалися, що зовні маленьке приміщення бібліотеки для дітей вміщає у себе більше 12000 книжок із яких більше ніж 500 - зовсім нові, що лише цього року завітали до бібліотеки і кожен охочий може взяти книжку додому. На завершення екскурсії хлопчики і дівчатка самостійно зробили заготовку для книжкової закладки у вигляді песика і обіцяли прийти знову, адже бібліотека - гарне місце для зустрічей з друзями, книжками, розвагами, знаннями!


1 коментар:

  1. Якби так працювали з читачами у часи мого дитинства, я б академіком стала!

    ВідповістиВидалити