Прихильники

28.08.21

І знову прем’єра книги!

 Серпень щедрий на дарунки. Безліч соковитих фруктів, яскравих овочів, неймовірної краси квітів. Люди, народжені в серпні, такі ж щедрі і багаті на таланти. Серед них – Марія Ярова. Наша краянка письменниця, краєзнавиця, членкиня Національної Спілки журналістів України та Херсонської обласної організації письменників, що зустріла у серпні свій 84 день народження.

Марія Пантеліївна – представниця древнього роду Голопристанської землі, на якій народилися її батьки, діди, прадіди, прапрадіди. Росла Марія непосидючою та допитливою дитиною, домашні називали її «зірвиголовою». І саме в однойменному оповіданні «Зірвиголова», із книжки «Буба» (2006), можна прочитати про Маріїне дитинство, як «воювала» зі старшим братом, одягнувши на себе льотчицький шолом, протигаз і патронташ.

Тут виросла, закінчила школу, здобула медичну та журналістську університетську освіту, працювала медиком, журналістом, а останні, перед виходом на пенсію, двадцять років, опікувалася бібліотеками (ЦБС) Голопристанського району. Після виходу на заслужений відпочинок майже щороку з-під її пера виходять твори різноманітної тематики.

От і серпень цього року не залишив без подарунка. Світ побачила нова збірка повістей та оповідань Марії Ярової «Випробування».

Три повісті і три оповідання, об’єднані глибоким словом – випробування. У кожного із героїв книжки воно своє. І від того, як вони впораються з іспитами життя, залежить їх майбуття. Зазвичай сильний вітер ламає й викорчовує ті кволі дерева, коріння яких неглибоке. А ось тим деревам, які мають глибоке коріння, сильний вітер допомагає запустити його ще глибше. Випробування перевіряють людину на міцність. Дехто падає, але впасти – це не завжди кінець маршруту. Адже можна піднятися і знову йти задля того, щоб отримати можливість стати кращим! Як наповнити своє серце надією, незважаючи на біль падіння? Про людські страхи та мужність, про надію та її значення у життєвій дорозі читайте у новій книзі Марії Ярової «Виробування».

Книжка вже у бібліотеці чекає на зустріч із вами!


Немає коментарів:

Дописати коментар