Прихильники

30.06.21

Розумні розваги

Разом з дитиною ростуть і її іграшки та розваги. Ще вчора ваше малятко бавилось брязкальцями, а вже сьогодні для розвитку та забави підійдуть зовсім інші ігри. Якщо в перші місяці слід розвивати дрібну моторику, слух, то вже у віці трьох та більше років дитина активно вчиться мислити та запам’ятовувати. А тим більше, якщо дитина – школяр молодшої та середньої школи. І це найоптимальніший час, коли можна сміливо використовувати настільні ігри, адже вони принесуть не лише багато задоволення, а й користі. Такі забавки часто рекомендують психологи та педагоги. А наша бібліотека пропонує настільні ігри для інтелектуального проведення часу.
У своїй ігротеці маємо настільні ігри серії «Ігри патріотів Херсонщини»: «У пошуках знайомих незнайомців», «Лицарі Таврійського краю», «Зелений експрес», створені бібліотекарями ХОБД ім.Дніпрової Чайки. Цікаво провести час можна з іграми «Футбольна монополія», «Історія світу», «50-зірковий ігроленд», що із задоволенням роблять наші постійні відвідувачі.
Нижче - цікава інформація про те, чим же корисні настільні ігри.

Чудове заняття для всієї сім’ї. Такі забавки настільки цікаві, що потішать не лише дітей, а й батьків, тому ідеальні для спільних домашніх вечорів. Сімейне дозвілля дуже важливе для гармонійного розвитку дитини, адже допомагає їй відчувати ще більше турботи та любові рідних, а відтак – почуватись впевненіше. Повірте, жоден мультфільм чи нова дорога іграшка не принесуть стільки радості вашим дітям, як захоплива гра з батьками.
Підготовка до соціалізації. Настільні ігри допомагають дітям легко налагоджувати контакти із ровесниками, соціалізуватись. Така розвага передбачає участь кількох людей, тому розважаючись, діти вчаться спілкуватись, чекати своєї черги, поважати інших.
Імітація дорослого життя. Чимало настільних ігор імітують реальне доросле життя, тому дають нагоду дитині випробувати різні ролі, вчитись робити вибір.
Заміна мультфільму. Якщо доня чи синочок обожнюють мультики і готові дивитись їх цілими днями, запропонуйте їм цікаву альтернативу - настільну гру. Напевно цей вид розваг сподобається дитині, а у батьків буде спокійне серце, що їхнє чадо не сидить увесь день перед екраном.
Для дитячих свят та зустрічей тет-а-тет. Настільні ігри – чудове заняття і для зовсім невеличких компаній, навіть лише для двох найкращих друзів, і для цілого гурту дітей. Тому можуть бути частиною розважальної програми під час дитячих святкувань.
Коли розвиток – веселий. Це не лише розвага, але й чудове розвивальне заняття. Дитина пізнає нову інформацію, розвиває зорову пам'ять та логіку, збагачує словниковий запас, вчиться реагувати на певні ситуації та робити логічні висновки – і все це в зовсім ненав’язливій формі.
Вчитель акуратності. Це не та гра, де можна все розкидати по підлозі та губити деталі, адже як тоді грати, якщо загубив свого героя? Тому вони ще й вчать бути акуратним.
Тренуємо пальці та координацію рухів, розвиваємо дрібну моторику. Деталі невеликі, тому потрібна чіткість та спритність рухів.
Без зайвих клопотів та затрат. Такі розваги коштують небагато, але при цьому легко захоплюють та тішать. Для того, щоб почати бавитись, не потрібно  шукати великого майданчика (достатньо столу чи підлоги в кімнаті) та докупляти інший інвентар (у комплекті гри є вже все необхідне).


Тож настільні ігри - це можливість подарувати дітям радісне, цікаве та корисне дозвілля, а бібліотека - ваш помічник у цьому.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар