Прихильники

13.07.20

Новий день - нова книга!



Завдяки щасливому випадку до нашої "книго-хатки" потрапила книжка Тетяни Новацької-Тітаренко "Завтра новий день, або на гілці старої яблуні", яка отримала спеціальну відзнаку на конкурсі «Коронація слова». Щиро вдячні видавництву "Час Майстрів" за розіграш чудової книжки для підлітків! Сподіваємося, що вона стане популярною у колі тинейджерів, адже саме такі книжки – про щирість і зверхність, любов і дружбу, прикрощі і невдачі, мудрість і щастя, життя та смерть – прочитані у юному віці, назавжди залишають мітки у характері, що формується.
Отже, розповідь Ритки – головної героїні книги – дівчинки, яка вважає себе не дуже гарною, не дуже популярною і не дуже крутою, торкається декількох пересічних, але важливих для підлітків питань:
- що насправді означає бути популярною, гарною?
- чи завжди "круті" хлопці обирають "крутих" дівчат?
- яка ціна справжньої дружби?
- чи насправді потрібен айфон, нарощені вії, модний манікюр для щастя?
- чому ми цінуємо людину, зокрема, близьку людину, лише тоді, коли втрачаємо її?
- чи варто брехати батькам?
- як пробачити зраду і чи варто давати другий шанс?
Просто і невимушено, без нудної моралі, авторка спонукає до роздумів і висновків, які назавжди залишаться десь глибоко в душі юного читача і стануть у пригоді протягом дорослішання. Щира дружба між Ритою та її дідусем, його тепле, спокійне, виважене ставлення до дівчинки, його ненав’язливі дії і поради, допомагають змінити "горизонти" бачення пересічного підлітка Ритки, а разом із нею і світогляд читача, на більш мудре, обдумане, ціннісне бачення світу очима, які "відкрилися". Адже дідусь навчає, що найкраща зброя проти глузування, насмішок і кпинів - це сміх; що серце, яке вміє пробачати, завжди приверне до себе добрих людей, а якщо поруч добрі та щирі люди, то цю розкіш ні за які гроші не купиш; що життя прекрасне і його потрібно цінувати - жити гідно, читати книжки, займатися тим, що подобається, любити, цінувати і пробачати близьких…
Так, справді, важко повірити, що все може змінитися на краще, коли ти підліток. Але так дійсно буває. Історія завершується щасливо, хоча і з легким відчуттям туги. Як там все склалося у Ритки? Чи вибачила вона свою подругу, чи з’явилися у неї модняча футболка, останній найсуперовіший айфон, класний хлопець? Про все це можна дізнатися із книжки Тетяни Новацької-Тітаренко "Завтра новий день, або на гілці старої яблуні", адже, життя триває і завтра обов’язково буде новий день і варто провести його з новою книгою! 


Немає коментарів:

Дописати коментар