Прихильники

20.11.20

З Днем гідності та свободи!

День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят у новітній історії України. Встановлене вона на честь двох знаменних і доленосних подій, які відбулися в Україні, – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Українці вшановують патріотизм і мужність свої співвітчизників, героїв, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Історія і сучасність різних цивілізацій, культур і народів - це історія і сучасність їхніх героїв. Герої творять дійсність, вони формують обличчя світу - вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоб осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію.

Книжкова виставка "Герої не вмирають!" нагадує про те, що історія і сучасність України, українського народу - це історія і справа людей, які віддали всі свої сили і життя для добра українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання.

Країна Україна – це справа героїв, які поставили добро рідного народу понад свої особисті інтереси і були вірними своїй ідеї до останнього подиху. Сьогодні саме від нас залежить, чи звучатиме гордо і могутньо ім'я Україна і Український народ в третьому тисячолітті, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті. Ми повинні бути гідними великої слави героїв України, які твердо вірили: українська нація зродилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю.

Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти за неї своє життя.

Тож, будьмо гідними нащадками наших Героїв!


Немає коментарів:

Дописати коментар