Прихильники

31.08.20

Літо з книгою - чудове літо!

 На жаль, цього року карантин вніс свої корективи до роботи усіх закладів культури. 1 липня прийом відвідувачів бібліотеки відновився, але план проведення заходів літнього читання, які планувалися з червня довелося коригувати.

Звичайно ж, бібліотекарі створили книжкові виставки, на яких кожен відвідувач книгозбірні протягом літа мав можливість обрати собі книгу до смаку. Цікавою для відвідувачів і старшого, і молодшого віку стала виставка книжок “Навколосвітня подорож з відомими письменниками”:  з морською атрибутикою – штурвалом, якорем, біноклем, морським одягом, і яка не тільки запрошує до надзвичайного пригодницького читання, а й пропонує перетворитися на героїв морських пригод – капітанів та піратів – і зробити бібліо-селфі на згадку.


Саме біля цієї локації волонтери проводять пізнавально-розважальну гру "Школа шляхетних піратів", яка заохочує перетворитися на піратів, вивчити морський словник, навчитися виконувати корабельні команди, вивчити піратську кричалку, пройти морську практику і здобути шифр для прочитання зашифрованого послання. В результаті усіх кроків "новоспечені пірати" знаходять скриню зі справжнісінькими скарбами – найновішими книжками, які щойно надійшли до бібліотеки і, звичайно, солодощами для заморених морських мандрівників.

Книжкова виставках "Час літнього читання" пропонує відвідувачам книжки, рекомендовані для читання протягом літа. І ті, хто обирає читання саме з цієї виставки і бере участь у акції "Бібліоальпіністи: подолай гору в 50 книжок!" радо поновили свою діяльність, долаючи "книжкові гори" і відмічаючи на "мапі" місце, де знаходяться, а волонтери допомагають їм у цьому, розповідаючи про цікаві новинки, зачитуючи уривки з книжок. Усі без виключення, хто подолав "книжковий Еверест", отримують солодкий приз і звання "Найкращий читач".

Певна частина наших постійних відвідувачів, які звикли проводити час в бібліотеці відновили читацьку тусовку "Бібліоігроленд" і мають можливість 30-40 хвилин, дотримуючись соціальної дистанції та санітарних рекомендацій, грати у настільні та інтелектуальні ігри та, використовуючи свої гаджети, користуватися бібліотечним Wi-fi.

Літературний диліжанс "Казки Європи та світу" за допомогою волонтерів мандрує країнами Європи, знайомлячи з чудовими письменниками-казкарями і демонструючи їхні найцікавіші твори.

До дня Незалежності Україні у бібліотеці створено книжкову виставку "Усе моє, все зветься - Україна", а для школярів від 8 до 12 років 24 серпня о 18 год. було проведено одноіменний бібліотечний квест.

Сподіваємося, що карантин не завадить нашій бібліотеці  і в подальшому залишатися помічником родині і школі у розвитку й удосконаленні особистості, бути інформаційно-освітнім і культурно-розважальним центром для дітей.




Немає коментарів:

Дописати коментар