Прихильники

01.10.20

Бібліотека відсвяткувала свій день!

Для багатьох не секрет, що по всій країні можна знайти секретні знання, які зберігаються в спеціальних будинках. Ви знаєте як називаються ці будинки? Якщо ні, підказуємо: це - бібліотеки! І саме вчора був чудовий день! У ньому були зустрічі, навчання, робота, подарунки, вітання, добрі слова і побажання. Коли б ще стільки гарних моментів зійшлося як не в святковий день - Всеукраїнський день бібліотек?

Вітання від начальника
відділу культури Альони Литвиненко
та т.в.о. директора МПК "Сузір’я" Ольги Маврешко

Разом з колегами зі шкільних бібліотек м.Гола Пристань взяли участь у професійній програмі, організованій Херсонською ОБД ім.Дніпрової Чайки.


Влаштували читацькі посиденьки "Книжки. Коти. Какао."






Продовжили день бібліотечними гостинами "Автостопом по бібліотеці" з вільним мікрофоном "Привітай бібліотеку!", бібліо-PR(ом) "Запрошуємо до книгозбірні!" та фріланс-акцією "Бібліотекар на годину".




Відкритий урок читання "Життя в стилі Мумі-Тролів" до 75-річчя з часу видання книжки Туве Янсон нагадав учасникам про чудових казкових героїв і їхню авторку, яка малювала з дитинства і в 10 років ілюструвала дитячий журнал «Гарм».

У 12 років Янссон намалювала на класній дошці карикатуру на вчителя, за що отримала незадовільну оцінку за поведінку. У 60-ті роки Туве стала мільйонеркою. Однак письменниця жила скромно, за що її дуже поважали. Янссон мала власний острів Кловхарун, який купила за літературні гонорари. Він знаходиться у Фінській затоці за 80 км від Гельсінкі. Там письменниця щорічно проводила кілька місяців. Зараз на острові ніхто не живе, але влітку він відкритий для екскурсій. Казкарка розмалювала посуд персонажами із мумі-тролів для заводу Arabia. Зараз унікальні чашки й тарілки має практично кожна фінська сім’я. Ще за життя Туве Янсон дозволила іншим авторам складати книги про мумі-тролів. Мумі-тролі дуже популярні в Японії. У тематичному кафе Moomin Bakery & Cafe в Токіо за столиками сидять великі мумі-тролі, а деякі страви вам можуть подати у формі улюбленого персонажа.

Усі охочі могли взяти участь у книжкових ворожіннях "Передбачення долі від Мумі-Тролів" і власноруч обрати чудові, життєстверджуючі, філософські цитати із всесвітньовідомої книжки і, звичайно, трактувати по-своєму)))





Дякуємо усім, хто вітав, дарував, святкував, навчався, вчив, допомагав, просив допомоги, цікавився і зустрічався з нами у цей день! Дякуємо тим, хто не мав можливості, але був подумки з нами!







Немає коментарів:

Дописати коментар